Прес-центр21 травня 2018, 17:05

10-річчя 27-ї Сумської артилерійської бригади за участі керівництва Новоайдарського району

18 травня 2018 року в місті Суми пройшло урочисте святкування 10-річчя 27-ї Сумської артилерійської бригади. Участь у святкуванні прийняли представники Новоайдарського району – голова Новоайдарської районної державної адміністрації Віктор Сергієнко та голова Новоайдарської районної ради Віктор Макогон.

Очільники Новоайдарського району вручили почесні грамоти, подарунки бійцям та керівництву, за взірцеве виконання обов’язків та громадянську позицію.

Історія, що назавжди пов’язала Новоайдарщину та 27-му Сумську бригаду, нажаль, одна з найстрашніших сторінок новітньої історії нашого краю. Адже саме місце дислокації цього військового підрозділу у вересні 2014 року поблизу селища Побєда Новоайдарського району було обстріляно системами залпового вогню «Смерч» з території Російської Федерації. Цей день назавжди залишиться у пам’яті як місцевого населення, так і сумчан.

Зовсім нещодавно на території селища Побєда Новоайдарського району, за фінансової допомоги сумських меценатів, відкрито пам’ятний хрест загиблим бійцям 27-ї Сумської артилерійської бригади.