Прес-центр12 листопада 2020, 16:11

12.11.2020 «Велике Будівництво» у фотографіях. Новойдарський міст: Було – Стало

У рамках проєкту «Велике Будівництво», у поточному році, проводиться капітальний ремонт Новоайдарського мосту.

Міст через річку Айдар, розташований на км 42+533 автомобільної дороги Т-13-06 Сєвєродонецьк – Новоайдар (автомобільна дорога державного значення ІІІ категорії).

Роботи виконує підрядна організація ТОВ «Мостстройком» (місто Дніпро). Замовник робіт – Служба автомобільних доріг у Луганській області.

На Новоайдарському мосту вже завершені роботи по лівій стороні. Розпочаті роботи по правій стороні мосту.

5 листопада відбулося бетонування монолітної плити на прольотах №№ 0-1, 1-2 по правій частині мосту.

Мостобудівники працюють цілодобово, рух транспорту забезпечено по лівій стороні.

Очікується, що 13 листопада бетонування продовжиться на інших прольотах.

Тимчасово, з 09.00 до 17.00, рух по мосту буде перекрито через проведення бетонних робіт. Схема об’їзду буде встановлена на під’їзді до об’єкту

Триває підготовка бетонування монолітної плити та перехідних плит. Наразі армування проводиться на прольотах №№ 2-3, 3-4. Продовжується робота з армування тротуарів, підготовки бар’єрного та перильного огородження.

На черзі – проведення гідроізоляції, встановлення бар’єрного огородження та поручнів проведення робіт з укладання двох шарів асфальту.

Одночасно виконуються роботи на суходолі, тобто знизу мосту, а саме – очищення опор, обробка оголених ділянок, тривають штукатурні роботи.

Хід проведення робіт, дотримання технологічного циклу знаходилися під контролем спеціалістів Служби автомобільних доріг у Луганській області та незалежних експертів (вперше на Луганщині – ТОВ «Ежіс Україна» (Франція).

За сприятливих погодних умов, у листопаді мають бути завершені основні роботи, які забезпечать безперешкодний проїзд. Роботи будуть продовжені.

За планом, офіційна здача мосту в експлуатацію у 2021 році.

За інформацією прес-служби Служби автомобільних доріг у Луганській області.