Прес-центр19 жовтня 2021, 16:10

Актуальний коментар: Юрій Стогнієв закликав жителів вакцинуватися від COVID-19

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв розповів журналістам про перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.

«На початку жовтня МОЗ видало наказ, затверджений в юстиції, в якому зазначений перелік обов’язкових професій та посад для проведення вакцинації, це: працівники органів центральної виконавчої влади, облдержадміністрацій, місцевих адміністрацій та їх структурних підрозділів, а також закладів освіти незалежно від типу та форми власності. Наказ вступає в силу 5 листопада», – сказав він.

На запитання, чи збільшився через це потік бажаючих вакцинуватися Юрій Стогнієв відповів, що більше людей почали отримувати щеплення не тільки з цієї причини. За його словами, останнім часом зростає кількість захворювань на коронавірус, у важкій формі хворіють близько 98% невакцинованих. Люди цю інформацію отримують, вважають, що необхідно вакцинуватися, ідуть до пунктів щеплення, центрів масової вакцинації для того, щоб захистити себе, своїх близьких та оточуючих людей.

Ще однією причиною, за думкою спікера, є те, що з 21 жовтня вводяться обмеження, які будуть стосуватись міжрегіональних пасажирських перевезень, у зв’язку з тим, що наша область знаходиться в «помаренчевій» зоні. Люди зможуть перетинати кордон області за умови наявності документа, що підтверджує отримання хоча б однієї дози вакцини, або негативного результату ПЛР-тесту або тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, які будуть дійсний три дні, а також документ про одужання особи від зазначеної хвороби.

Юрій Стогнієв закликав мешканців не гаяти часу та отримати щеплення. Він запевнив, що в області достатня кількість вакцин для всіх бажаючих – в наявності Астразенек, Пфайзер та Коронавак. Людина може обирати будь-яку, приходити і вакцинуватись.

Зазначимо, Луганщина виконує план по вакцинації, який визначає МОЗ, більше ніж на 115%. Загалом щеплення отримали майже 260 тисяч мешканців, що складає більше 30% від дорослого населення області.