Прес-центр11 квітня 2018, 19:04

Будинок для переселенців у Рубіжному – на завершальній стадії будівництва: Юрій Гарбуз провів виїзну нараду на об’єкті

Дев’ятиповерховий житловий будинок на 107 квартир для переселенців у м. Рубіжному планується здати в експлуатацію в першій декаді червня поточного року. Такі дані було озвучено під час сьогоднішньої виїзної наради голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза безпосередньо на об’єкті житлового будівництва.
На даний момент розроблений і затверджений графік виконання будівельних робіт із завершенням до 31 травня 2018 року. До введення об'єкта в експлуатацію необхідно зробити: чистове внутрішнє оздоблення квартир та фасаду будівлі, благоустрій прилеглої території, прокласти мережі газопостачання, зовнішніх та внутрішніх мереж водопостачання, каналізації.
Актуальним залишається питання розподілу квартир. «Механізм має бути максимально справедливим та прозорим», – зазначив очільник області. Він також зауважив на неодноразовому зверненні до центральних органів виконавчої влади та народних депутатів з проханням сприяти у вирішенні цього питання. Облдержадміністрацією були підготовлені та подані пропозиції та проект постанови КМУ. «Першочергово необхідно забезпечити житлом вразливі категорії громадян – багатодітні сім'ї, сім'ї загиблих учасників АТО, осіб з інвалідністю», – наголосив Юрій Гарбуз.
Враховуючи потреби останніх, він доручив 5 квартир на першому поверсі обладнати відповідним чином. Як альтернативу передбаченому проектом підйомнику Юрій Гарбуз доручив розглянути можливість облаштування пандусу.
Будівництво житлового будинку №16-Б в мікрорайоні № 7 м Рубіжне було розпочато ще в 90-ті роки, проте було зупинене через брак коштів. У 2016 році з обласного бюджету було виділено фінансування. На замовлення управління капітального будівництва облдержадміністрації ТОВ «Мегастройпроект» (м. Київ) була розроблена проектно-кошторисна документація на завершення будівництва. Тендерні торги на закупівлю підрядних робіт були проведені управлінням в травні 2017 року. За результатами торгів було укладено договір підряду з ТОВ «БК Будсистема» (м. Дніпро). Загальна кошторисна вартість будівництва складає 53,2 млн грн.
З початку будівництва було проведено демонтаж пошкоджених будівельних конструкцій до рівня 4-го поверху на двох під'їздах і до рівня 7-го поверху на одному під'їзді, виконано влаштування зовнішніх огороджувальних конструкцій будівлі, монтаж шахти ліфта і вентиляційних каналів, встановлені вхідні двері в квартири, на завершальному етапі знаходяться роботи з прокладання внутрішніх мереж електропостачання та штукатурці стін, прокладено зовнішні мережі електропостачання, утеплено фасад будівлі.
Після закінчення будівельних робіт будинок, розрахований на 361 людину, матиме 9 однокімнатних, 53 двокімнатні, 44 трикімнатні та одну п’ятикімнатну квартиру. Загальна площа квартир – 5,8 тисяч квадратних метрів.