Прес-центр1 грудня 2017, 15:12

Чого ж найбільше бояться жителі лінії розмежування?

1 грудня 2017 року в Новоайдарській районній державній адміністрації представники REACH презентували результати соціологічного дослідження серед населення, що живе у 5 кілометровій зоні від лінії розмежування. Дослідження стало можливим завдяки фінансової підтримки USIAD.

На заході були присутні перший заступник, виконуючий обов’язки голови Новоайдарської районної державної адміністрації Олег Юрченко, заступник голови Тетяна Новикова, керівники структурних підрозділів адміністрації. Під час обговорення порушили питання, що стосуються не лише  медичного забезпечення, а й ряду інших питань життєдіяльності серед яких  стан освіти у більш віддалених населених пунктах.

Найбільшою проблемою визначено відсутність реалізації вирощеної продукції місцевим населенням. Представники REACH також навели дані статистики найбільших страхів жителів лінії розмежування у Новоайдарському та Станично-Луганському районах. А саме: 13 % бояться обстрілів, 23% - пошкодження майна, 29% - напруження у громаді, а найбільше жителі бояться – випадкового знаходження мін.

Соціологічне дослідження було проведено на початку літа і те, що на сьогоднішній день деякі проблемні питання пов’язані з медициною та соціальним забезпеченням вирішено, не може не радувати керівництво Новоайдарського району.