Прес-центр17 травня 2019, 08:05

День Охорони праці 2019

   За ініціативи Станично-Луганського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області 23 квітня 2019 року проведено семінар зі студентами Новоайдарського професійного аграрного ліцею на тему «Безпечне виконання робіт як шлях до збереження життя і здоров’я».

   Серед основних питань, які були обговорені під час семінару, – формування культури охорони праці майбутніх працівників, ціннісне ставлення до власного життя та власної безпеки, свідоме дотримання правил безпеки на виробництві, безпечна поведінка працівників у професійній діяльності. Також були розглянуті питання відповідності робочих місць вимогам нормативно-правових актів, забезпечення працівників засобами індивідуального та колективного захисту, основні аспекти профілактики нещасних випадків на виробництві.

   Спілкуючись з майбутніми працівниками страховий експерт з охорони праці Станично-Луганського  відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області закликав молодь  відповідально ставитися до свого майбутнього, а саме ніколи не погоджуватися на виконання роботибез оформлення трудових відносин. Отримання заробітної плати «в конверті»  - це втрата не тільки соціальних гарантій під час виконання роботи (лікарняного, відпустки тощо), а також  позбавлення гідної пенсії у майбутньому.

   Збереження здоров`я молодого покоління позитивно впливатиме на розвиток національної економіки, оскільки через виробничі травми та професійні захворювання молоді держава несе довгострокові витрати та, крім того, втрачає активних членів суспільства, які в подальшому будуть не в змозі забезпечувати особисте гідне життя.

 

 

   Страховий експерт з охорони праці Станично-Луганського відділення  управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області   Є.І.Бутко