Прес-центр16 травня 2019, 11:05

День вишиванки в Новоайдарі

   Сьогодні Україна відзначає День вишиванки – всеукраїнське свято, яке сприяє збереженню  народних традицій щодо створення та носіння етнічного вишитого одягу. Основною метою Дня вишиванки є збереження українських цінностей і їх популяризація серед молоді та населення держави в цілому.

   Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язане до жодного державного чи релігійного. В цей день кожен українець одягає вишиванку і виходить в ній на роботу, школу чи садочок.

   Вшановуючи  національні традиції та цінності українського народу голова Новоайдарської райдержадміністрації Віктор Сергієнко, голова Новоайдарської районної ради Віктор Макогон, заступник голови Новоайдарської райдержадміністрації Тетяна Новикова, працівники райдержадміністрації та районної ради долучилися сьогодні до святкування Дня вишиванки, прийшовши на роботу в українському національному вбранні, таким чином проявляючи свою повагу до традицій нашої країни та національного символу українського народу – вишиванки. Переповнені позитивними емоціями всі учасники святкового дійства зробили фото на пам'ять. Слід зазначити, що з кожним роком в районі  долучається дедалі більше людей, для яких вишиванка стала оберегом, символом краси, молодості та, передусім, генетичним кодом українця.

   Зичимо здоров’я та радості, натхнення та позитивних емоцій – і в цей святковий день, і щодня!

  Шануймо історію України, зберігаймо її духовні цінності!