Прес-центр20 лютого 2019, 08:02

Держагентство автодоріг України має владнати ситуацію, що склалася навколо експлуатаційного утримання доріг Луганщини, – Сергій Філь

Про це заявив виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь під час апаратної наради.

«Наразіми маємо безпрецедентну для України ситуацію, коли дороги державного значення залишились без експлуатаційного утримання, – наголосив він. – Іншими словами – зараз взагалі нікому прибирати сніг на цих автошляхах. Я вже не кажу, що під загрозою зриву опинилося проведення аварійних ямкових ремонтів. Від цієї ситуації можуть постраждати, в першу чергу, звичайні автомобілісти».

Слід відзначити, що у ДП «Луганський облавтодор» закінчився договір на експлуатаційне утримання доріг з обласною Службою автомобільних доріг. Проведення нового тендеру найближчим часом неможливе через подання скарги одного з учасників до Антимонопольного комітету.

«Позиція тут може бути тільки одна –Державне агентство автомобільних доріг України має якомога швидше владнати ситуацію. А також провести службову перевірку та встановити причини, що привели до цього. Ми не можемо ставити цілий регіон під загрозу через внутрішні моменти двох організацій», – підкреслив Сергій Філь.