Прес-центр18 cічня 2018, 19:01

Діти з прифронтового Щастя відсвяткували Різдво у Львові

На Різдвяні свята з 5 по 10 січня 2018 року громадською організацією «Культурна фортеця» була організована поїздка підлітків міста Щастя у місто Львів. Сприяли та допомогли реалізувати поїздку - голова громадської ради при Львівській ОДА Андрій Болюбаш та член громадської ради Наталія Пісарчук. Що запросили на Різдвяні свята наших підлітків та оплатили проїзд, проживання та харчування.

Зустрічав гостей на вокзалі Микола Немчук – начальник відділу сімейної політики Львівської ОДА, який опікувався культурними заходами.

У день приїзду була запланована зустріч зі скаутами міста Львів, яка пройшла дуже жваво та насичено, скаути провели презентацію про свою діяльність та показали жести, якими вони користуються при зустрічах та прощаннях. Діти обмінялась контактами і це гарний початок дружби між ними. Наступним місцем екскурсії став музей Греко-католицікої  єпархії, також у цей же день щастинці побували у знаменитій «Криївці».

Закінчився вечір  у монастирі, який опікується дітьми сиротами і куди нас запросили на Різдвяну вечерю. Вечеря пройшла з традиціями різдвяних страв та колядками, які співали всі разом.

Другий день став не менш насиченим, делегація  побувала у музеї народної архітектури та побуту - Шевченковський  гай, де відбувалося свято -  «Різдво у гаю». Підлітки грали на народних інструментах, куштували смачні страви та дивилась концерт різдвяних колядок та вертепів. А ввечері відбувся фестиваль «Велика коляда» на площі Музейна. І наприкінці  дня, на проспекті  Свободи перед Львівською оперою, відбулось відкриття Міжнародного Різдвяного Фестивалю.

В наш останній день перебування у місті Львів, частинці стали свідками  Святкової Ходи Звіздарів та продовженням Міжнародного Різдвяного Фестивалю. Вражає те, що на це свято приїхали поляки, білоруси, серби та інші, у своїх національних костюмах та співали свої колядки.Ще нам запропонували проїхатись на екскурсійному «Чудо поїзді» та здійснити підйом на Ратушу.

Висловлюємо подяку ГО «Спілка учасників бойових дій в АТО» Степану Біласу, Володимиру Шамраю та  Миколи Маланичу,  за їх допомогою щастинці подивились фільм «Кіборги». Також гості отримали смаколики.

Громадська організація «Культурна фортеця» висловлює подяку всім, хто долучився до організації різдвяних канікул для підлітків міста Щастя.