Прес-центр14 лютого 2021, 11:02

Дочекайтеся нас – кажу я тим луганчанам, які вимушені були залишитися вдома. Україна бореться за вас і ваших дітей! – звернення очільника області Сергія Гайдая з нагоди річниці визволення міста Луганськ під час Другої світової війни

Шановні земляки!

78 років тому зусиллями військ Південно-Західного фронту під час Ворошиловградської операції було звільнено наш обласний центр.

Місто перебувало в окупації понад півроку. То були важкі для усієї країни місяці та навіть роки.

Однак, нажаль, ще при живих свідках тодішньої перемоги ми не втримали мир.

Війну привели ті, від кого на це менш за все очікували, – наші східні сусіди.

І вже практично сім років під начебто патріотичним гаслом «Русский мир» вони із зухвалою жорстокістю намагаються зруйнувати окуповану ними частину Луганщини та Донеччини.

Та, упевнений, невдовзі настане час повернення. Президент Володимир Зеленський щоразу підіймає це питання на міжнародному рівні.

Із приходом нової команди, змінило концепцію своєї діяльності Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За останні роки значно посилила роботу за цим напрямом обласна влада. Наприклад, кожен, хто перетинає ліню розмежування, помічає, як змінилася інфраструктура КПВВ та обласні автошляхи. Багато хто бачив готові до відкриття сучасні контрольні пункти в Золотому та Щасті.

Наші університети приймають дітей з тимчасово окупованої території за спрощеною процедурою вступу. І з кожним роком кількість молодих людей, які пов’язують своє майбутнє виключно з Україною, зростає!

Звертаюсь до жителів Луганська та інших окупованих наразі міст, які залишили свої домівки і нині працюють на підконтрольній Україні території, – ми обов’язково повернемося!

Дочекайтеся нас – кажу я тим луганчанам, які вимушені були залишитися вдома та терпіти примхи окупантів. Україна бореться за вас і ваших дітей!

З повагою

голова Луганської обласної державної

адміністрації – керівник обласної

військово-цивільної адміністрації                                Сергій ГАЙДАЙ