Прес-центр28 вересня 2017, 09:09

ФЕСТИВАЛЬ "КРАСНОСІЛЬСЬКІ ВІТРЯКИ"

24 вересня 2017 року у мальовничому Гощанському районі Рівненської області проходив щорічний обласний фестиваль народної творчості історії та побуту «Красносільські вітряки».

На запрошення голови Гощанської районної державної адміністрації Юрія Ковальчука участь у заході  цьому заході прийняло вокальне тріо Новоайдарського районного Будинку культури «Айдарія» разом із головою Новоайдарської районної державної адміністрації Віктором Сергієнко.

 У світлому та райдужному куточку Гощанщини, серед сіл, садів і лісів , господарем свята став величавий свідок минулого –сільський вітряк.  Святкове дійство проходило на галявині біля красносільського вітряка.

У фестивалі приймало участь більше 40 колективів з Гощанського району, Рівненської, Житомирської, Тернопільської, Луганської, Одеської, Волинської та Черкаської областей.

Господарям дуже приємно було, що до них завітали гості з Новоайдарського району, адже вже майже рік між районами теплі та дружні відносини. Тож і виступ « Айдарії» не залишився без уваги, його сприймали із зацікавленням  та захопленням.

Також, під час зустрічі, господарі подарували подарунки дітям Новоайдарщини та була достигнута домовленість щодо практичної допомоги фельдшерсько-акушерському пункту та військово-цивільній адміністрації села Кримське.