Прес-центр22 червня 2022, 13:06

Фонд держмайна поновив діяльність своїх електронних реєстрів. Електронні аукціони поки ще не проводяться

 

«Фонд державного майна поновив діяльність публічних загальнодержавних інформаційних ресурсів: Єдиного реєстру об’єктів державної власності, Державного реєстру оцінювачів та суб’єктів оціночної діяльності, Реєстру корпоративних прав держави та Єдиної бази даних звітів про оцінку», - повідомляють у Департаменті економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської облдержадміністрації.

Наразі потенційні інвестори, орендарі, а також громадяни мають можливість скористатися повним функціоналом офіційного вебсайту Фонду, а також таких ресурсів: https://orenda.gov.ua/; https://privatization.gov.ua/; https://evaluat....

Фондом проводиться активна робота зі сприяння релокації бізнесу у безпечні регіони України. Для цього, а також з метою пошуку опцій для будівництва, широко використовуються дані Єдиного реєстру об’єктів державної власності та аналітична інформація щодо діяльності об’єктів державної власності.

Для релокації виробничих потужностей використовуються також площі суб’єктів господарювання, які перебувають у сфері управління Фонду, зокрема й тих, що припиняються/ліквідовуються за рішенням власника.

Фонд тимчасово призупинив оголошення електронних аукціонів з продажу об’єктів приватизації та на право оренди державного майна.

Так, електронні аукціони з продажу об’єктів приватизації не проводяться через збільшення ризиків несплати покупцями коштів за придбані об’єкти приватизації у зв’язку з форс-мажорними обставинами, невиконання постприватизаційних умов, зокрема щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати та інших платежів.

А також через призупинення видачі Антимонопольним комітетом України дозволів на узгоджені дії, концентрацію суб’єктів господарювання, обмеження доступу до Реєстру речових прав на нерухоме майно та ЄДРПОУ, що унеможливлює перереєстрацію права власності на об’єкти приватизації та вчинення реєстраційних і нотаріальних дій.

Проведення електронних аукціонів на право оренди державного майна обмежене через неможливість завершення передачі державного майна в оренду, недостатній рівень конкуренції під час проведення аукціонів з метою уникнення недоотримання державою прибутку через відсутність конкуренції та укладення договорів на мінімальний строк 5 років.