Прес-центр12 cічня 2021, 10:01

Громадська організація "Платформа ініціатив Теплиця" інформує

Волонтерство, як феномен, на сході нашої країни важко виміряти. Але ми повсякчас помічаємо, що багато людей, об’єднаних спільними цінностями, готові віддавати свій час і сили на допомогу іншим. Та прийшов час не лише волонтерити, а й гуртувати навколо себе. Єднати тих, хто має внутрішню потребу допомагати з тими, хто цього потребує.

З жовтня 2020 року команда ГО «Платформа ініціатив ТЕПЛИЦЯ» розпочала Проєкт «Школа менеджменту волонтерських програм простіше_простого. Проєкт про те, як самостійно створити спільноту в своїй громаді, про потребу і цінність не лише допомагати комусь, а й як не згоріти самому!

За цей час відбувся онлайн Форум кращих волонтерських практик України, де учасник*ки*ці з Донеччини і Луганщини надихалися досвідом спікер*ів*ок у різних сферах і тематиках. Говорили про те, що організовуючи івент, наприклад  Dream ГогольFest чи Фронтера, потрібні волонтери. Допомагати тим, хто в скруті, змінюючи свої міста і місця навколо, відчувати себе потрібним - також прояв безкорисливості. Подорожувати Україною, завдяки Всеукраїнському руху "Твоя Країна", також можна за допомогою волонтерства. У підсумках відбувся онлайн-воркшоп «Картування громади»

Ми послідовні у всьому. І вже, не відкладаючи у далеку шухляду, натхненним учасни*кам*цям було запропоновано створити команди з 2-х осіб і подаватись на подальше теоретично-практичне навчання у тренерок з європейським досвідом. Протягом чотирьох продуктивних днів 30 учасників-ць з Донеччини і Луганщини говорили про:

 Феномен волонтерства

 Мотивацію волонтерської діяльності

 Роль координатора волонтерів

 Етапи менеджменту волонтерської діяльності

 Про ризики також не забули

 А емоційне вигоряння - це чи не найважливіша тема в будь-якій роботі. Краще горіти роботою/діяльністю, ніж вигоряти!

Запрошуємо команди з Донеччини і Луганщини на лютневі модулі:

http://surl.li/iolx

Телефон для комунікації: 0990485759 – Катерина Гончар