Прес-центр23 лютого 2022, 14:02

Інформація щодо залучення підрозділів ДСНС у населених пунктах, де окупанти здійснюють обстріли

Щодо оперативної обстановки
Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил підрозділами ДСНС здійснено 18 виїздів, у ході яких:
врятовано 1 особу;
забезпечено оперативне реагування на 10 небезпечних подій;
ліквідовано 10 пожеж, з них у Донецькій області - 8 пожеж,
у Луганській області 2 пожежу, при цьому не допущено знищення вогнем 3 будівель
обстежено близько 2,5 га території та знешкоджено 77 вибухонебезпечних предметів;
забезпечено роботу семи пунктів надання допомоги населенню, розміщених у межах контрольних пунктів в'їзду/виїзду у яких надано допомогу 6 особам.
Щодо резонансних пожеж
О 12 год. 38 хв. у результаті обстрілу виникла пожежа трьох трансформаторів першої черги (в кожному по 40 т масла) Луганської ТЕС м. Щастя Луганської області. Від ДСНС залучено 12 од. тех. та 40 чоловік особового складу. Сили та засоби ДСНС знаходилися в смт. Новоайдар та смт. Петрівка на безпечній відстані в зв’язку з обстрілами. Гасіння пожежі не проводилося в зв’язку з відсутністю режиму «тиші».
Щодо ліквідації наслідків обстрілів території України окупаційними військами
Луганська область
Близько 08 год. 50 хв. внаслідок обстрілу зі сторони непідконтрольної території пошкоджено дах 5-ти поверхового житлового будинку в м. Щастя, вул. Донецька.
Близько 10 год. внаслідок обстрілу зі сторони непідконтрольної території пошкоджено приватний житловий будинок в м. Щастя, вул. Гагаріна.
Близько 11 год. в результаті обстрілу зі сторони непідконтрольної території по с. Трьохізбенка Щастинського району, пошкоджено 4 житлові будинки: вул. Миру.
О 19 год. 10 хв. надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку в наслідок обстрілу у с. Муратове. По прибуттю було встановлено, що горить господарча споруда (гараж, літня кухня) на площі 300 м2, в житловому будинку вибито вікна.
О 20 год. 33 хв. пожежу локалізовано. О 21 год. 20 хв. пожежу ліквідовано. Загиблі, травмовані відсутні.
Донецька область
О 08 год. 30 хв. залучено 4 чоловіки особового складу та 1 одиниця техніки ГУ ДСНС України в Донецькій області, до відновлювальних робіт пошкодженого житлового будинку в м. Залізне, Бахмутського району, вул. Чехова.
О 15 год. 18 хв. відновлювальні роботи виконано.
О 11 год. 56 хв. співробітниками АТ ДТЕК «Донецькі електромережі» у супроводі піротехнічного розрахунку 5 чоловік особового складу та
2 одиниць техніки Головного управління ДСНС України у Донецькій області, відновлено повітряну лінію електропередач 110 кВ «Курахівська ТЕС – Смолянка - 2» та відновлено електропостачання м. Красногорівка (7000 чоловік).
Станом на 17 год. 35 хв. внаслідок повторних обстрілів знеструмлено м. Красногорівка Покровського району (7000 чоловік).
О 12:30 від Голови Сартанської ВЦА до Головного управління ДСНС України у Донецькій області надійшла інформація про пожежу в приватному житловому будинку в с. Водяне Маріупольського району, яке розташоване у безпосередній близькості до «лінії зіткнення». Загиблих та постраждалих немає. В зв’язку з відсутністю гарантій безпеки, особовий складу ДСНС не залучено.
Протягом 22 лютого внаслідок бойових дій знеструмлені
5 населених пунктів (м. Красногорівка Покровського району, с. Новолуганське (частково) Бахмутського району, с. Новоселівка третя, с. Троїцьке Покровського району та с. Старомар’ївка Волноваського району).
Станом на 16 год. 20 хв. відновлено електро- і газопостачання, а також відновлено роботу котельної і каналізаційно-насосної станції. Порушень в системах життєзабезпечення населеного пункту наразі немає.
О 19 год. 15 хв. до Головного управління ДСНС України в Донецькій області надійшла інформація, що внаслідок ведення бойових дій в м. Мар'їнка Покровського району по вул. Паризька, 34, поранено чоловіка, 1972 р.н. Попередній діагноз: осколкові поранення плеча та кисті лівої руки. Постраждалий госпіталізований до травматологічного відділення Курахівської міської лікарні, стан задовільний.
Станом на 16 год. 40 хв. пункт надання допомоги населенню який був розгорнутий та функціонував в м. Красногорівка на базі загальноосвітньої школи №5 завершив функціонування.
О 19 год. 25 хв. Головним управлінням ДСНС України в Донецькій області в м. Красногорівка Покровського району розгорнуто та забезпечено функціонування пункту надання допомоги населенню на базі загальноосвітньої школи № 5. Також забезпечено електропостачання котельні, яка забезпечує теплопостачання будівлю школи. З початку роботи до пункту надання допомоги звернулись 190 чоловік.
На місці чергують рятувальники, задіяно дизельну електростанцію.
Відключення від електропостачання внаслідок обстрілів станом на 06-30 23.02.2022 р. с. Троїцьке (часткове) с. Віскрива (часткове) с. Новозванівка (часткове) Всього відключено 474 абонента. с. Оріхове (повністю) с. Шипілове (часткове) Всього відключено 243 абонента. с. Ст. Айдар (повністю) с. Передільське (повністю) с. Геївка (повністю) с. Райгородка (повністю) с. Ольхове (повністю) Без електроенергії залишились 1867 абонента. с. Врубівка (частково) відключено 177 абонентів Відключення від газопостачання внаслідок обстрілів с. Лобачеве. (частково). Без газопостачання 55 абонентів. смт. Врубівка (частково). Без газопостачання 166 абонентів Відключення від теплопостачання внаслідок обстрілів м. Щастя (повністю). Всього відключено 4150 абонента.