Прес-центр10 лютого 2020, 15:02

Інформаційно-просвітницька та соціально-профілактична робота на території Муратівської сільської ради

   06 лютого 2020 року в рамках спеціалізованих формувань «Мобільного консультаційного пункту» та «Служби соціальної підтримки сім’ї» фахівцем із соціальної роботи Новоайдарського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлії Ковтуненко спільно зі старшим інспектором з ЮП СП Новоайдарського ВП ГУНП - Євгенією Баранцовою та начальником Новоайдарського р/с філії ДУ «Центр пробації» Ольгою Антоновою здійснено виїзд на територію Муратівської сільської ради.

   В Муратівської загальноосвітній школі, з учнями 5-9 класів, проведено профілактичну бесіду з елементами тренінгу щодо профілактики здорового способу життя, корисних та шкідливих звичок, впливу куріння та алкоголю на організм підлітка, сутність явищ наркоманії та їх впливу на нормальну життєдіяльність людини. В грайливій формі розібрали міфи, твердження щодо куріння та алкоголізму, також намагались з’ясувати відношення дітей до алкоголю та алкозалежних людей. Діти приймали участь в обговоренні, активно відповідали на питання та отримали заохочувальні сувеніри, листівки, буклети.

   В ході соціального інспектування відвідано сім’ї, які потрапили в складні життєві обставини та потребують сторонньої допомоги. З батьками проведено профілактичну бесіду щодо належного виконання батьківських обов’язків, ведення здорового способу життя, профілактика щодо попередження домашнього насилля, роз’яснено щодо Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та наслідків безвідповідального батьківства. Надано допомогу в аналізі життєвої ситуації, визначення основних проблем та шляхи їх вирішення, а також інформаційні, соціально-педагогічні, соціально-економічні, соціально-юридичні та психологічні послуги. В однієї з сім’ї поліцією складено протокол ч.1 ст.184 - невиконання батьківських обов’язків. Перевірено цільове використання державної допомоги при народженні дитини.

 

 

 

Новоайдарський РЦСССДМ