Прес-центр24 лютого 2020, 09:02

Інформаційно-просвітницька та соціально-профілактична робота на території Райгородської та Бахмутівської сільських рад

20 лютого 2020 року в рамках спеціалізованих формувань «Мобільний консультаційний пункт» та «Служба соціальної підтримки сім’ї» фахівцем із соціальної роботи Новоайдарського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлією Ковтуненко спільно з помічником ДОП СП Новоайдарського ВП ГУНП Оленою Тюхтою та головним спеціалістом служби у справах дітей Новоайдарської райдержадміністрації Євгенієм Труняковим здійснено виїзд на територію Райгородської та Бахмутівської сільських рад.

З учнями Райгородської та Бахмутівської загальноосвітніх шкіл проведено інформаційно-просвітницьку та соціально-профілактичну роботу з елементами тренінгу щодо профілактики здорового способу життя, корисних та шкідливих звичок, формування відповідальності за власні вчинки. Переглянули відеоролики на тему: «Вплив шкідливих звичок на організм людини», «Cутність явищ наркоманії та їх впливу на нормальну життєдіяльність людини». В ігровій формі розібрали міфи, твердження щодо куріння та алкоголізму, також з’ясували відношення дітей до алкоголю, алкозалежних людей. Діти приймали активну участь в обговоренні, відповідали на питання, отримали заохочувальні сувеніри, а також листівки, буклети.

Дорослих мешканців відповідних сільських рад поінформовано щодо сімейних форм влаштування дітей, у тому числі про патронат, а також вручено тематичні буклети.

В ході соціального інспектування відвідано три сім’ї, в них сім дітей, які потрапили в складні життєві обставини та потребують сторонньої допомоги. З батьками проведено профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, ведення здорового способу життя. Поінформовано щодо Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та наслідків безвідповідального батьківства. Надано допомогу в аналізі життєвої ситуації, визначення основних проблем та шляхів їх вирішення.

Також відвідано дві сім’ї, в яких виховується чотири дитини, з метою перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини.

 

Новоайдарський РЦСССДМ