Прес-центр3 березня 2020, 15:03

Інформаційно-просвітницька та соціально-профілактична робота на території селища Трьохізбенка

27 лютого 2020 року в рамках спеціалізованих формувань «Мобільний консультаційний пункт» та «Служба соціальної підтримки сім’ї» фахівцем із соціальної роботи Новоайдарського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлією Ковтуненко спільно з помічником ДОП СП Новоайдарського ВП ГУ НП Оленою Тюхтою та головним спеціалістом служби у справах дітей Новоайдарської райдержадміністрації Євгенієм Труняковим, керівником мобільної бригади УФГЗ Ігорем Некрасовим і соціальним працівником мобільної бригади УФГЗ Ліщенко Євгенією здійснено виїзд на територію Трьохізбенської військово - цивільної адміністрації.

З учнями 7 – 11 класів Трьохізбенської загальноосвітньої школи проведено інформаційно-просвітницьку та соціально-профілактичну роботу з елементами тренінгу щодо профілактики здорового способу життя, корисних та шкідливих звичок, формування відповідальності за власні вчинки. Переглянуто відеоролики на тему: «Вплив шкідливих звичок на організм людини», «Cутність явищ наркоманії та їх впливу на нормальну життєдіяльність людини». В ігровій формі розібрали міфи, твердження щодо куріння та алкоголізму, також з’ясували відношення дітей до алкоголю, алкозалежних людей. Діти приймали активну участь в обговоренні, відповідали на питання, отримали заохочувальні сувеніри, а також листівки, буклети.

Учням 1 – 6 класів роз’яснено правила поведінки з незнайомцями, особистої безпеки та безпеки на вулиці. Розібрали поняття: “Знайомий незнайомець” ,  “Незнайомий незнайомець” та чим вони відрізняються.

Дорослих мешканців поінформовано щодо сімейних форм влаштування дітей, у тому числі про патронат, а також вручено тематичні буклети.

В ході соціального інспектування відвідано дві сім’ї, в яких виховується п’ятеро дітей, які потрапили в складні життєві обставини та потребують сторонньої допомоги. З батьками проведено профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, ведення здорового способу життя. Поінформовано щодо Закону України “Про запобігання та протидію домашньому насильству” та наслідків безвідповідального батьківства. Надано допомогу в аналізі життєвої ситуації, визначення основних проблем і конфліктів  та шляхів їх вирішення. В одній родині складено протокол за ст.184 ч. 1 через неналежне виконання батьківських обов’язків.

Також відвідано сім сімей, в яких виховується вісім дітей, з метою перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини.

 

Новоайдарський РЦСССДМ