Прес-центр11 вересня 2018, 14:09

Кар’єрний розвиток для учнівської молоді Новоайдарського району

     Правильний вибір професії є неодмінною умовою соціального становлення кожної особи, від нього залежить зміст та повнота подальшого трудового і особистого життя. Обов’язковою умовою успішного вибору професії є особиста активність молодої людини в цьому процесі. Саме з цією метою, 10 вересня в Новоайдарському районному центрі зайнятості відбулося перше заняття студії для учнівської молоді «Кар’єрний розвиток», учасниками якої стали учні 8-го класу НВК Новоайдарської школи-гімназії.

     Перша тема циклу занять «Як знайти роботу своєї мрії». Головним завданням якої розкрити питання розвитку готовності до свідомого вибору професії, мотивації та саморозвитку при виборі професії.
Під час заняття були обговорені головні мотиви при виборі професії, такі як: бажання та думка оточуючих людей, батьків, подруг або друзів та власна думка, друге я, до якого необхідно уважно прислухатися. Під час заходу було продемонстровано низку анімаційних відеороликів щодо профорієнтації молоді. Діяльність служби зайнятості допомагає учням зорієнтуватися у різноманітному світі професій і  обрати саме ту, яка стане в подальшому сенсом життя та допоможе бути конкурентоспроможними молодими фахівцями на ринку праці.

     В подальшому планується провести з учнями тренінги-семінари, квести з питань успішного вибору професії, відвідування підприємств та навчальних закладів.