Прес-центр8 листопада 2017, 08:11

Комунальні дороги ремонтуються!

Приводом для написання статті стала приємна подія – закінчено ремонт доріг в селі Смолянинове. В нашому районі комунальні дороги не ремонтувались майже 30 років, до того ж, внаслідок проведення антитерористичної операції, 90% автодоріг зазнали значних зруйнувань і потребують проведення негайного поточного середнього ремонту.

  Щоб вирішити хоча б частково ці проблеми, сектором з питань інфраструктури райдержадміністрації було ініційовано розроблення районної цільової Програми будівництва автомобільних доріг Новоайдарського району на 2017 рік, яка затверджена рішенням сесії районної ради від 17 серпня 2017 року № 12/24. До переліку завдань Програми увійшли комунальні дороги по п’яти сільським радам – Смолянинівській, Новоохтирській, Дмитрівській, Олексіївській та Колядівській загальним обсягом ремонту 6137 м2 та сумою фінансування 2800 тис.грн. Слід додати, що Програмою передбачено співфінансування ремонту доріг з районного та сільських бюджетів відповідно 800 тис.грн./2000 тис.грн.

Єдиною підрядною дорожньою організацією в нашому районі є філія «Новоайдарський райавтодор». Але, через те, що філія отримала на ІІ півріччя 2017 року державне завдання на ремонт доріг загального користування і не мала змоги виконувати додаткові завдання, сільським радам як розпорядникам коштів за Програмою довелось шукати інші підрядні організації.

Виконавцем робіт по Смолянинівській сільській раді є ТОВ «Донбасмонтажбуд» (м.Лисичанськ). Загальний обсяг робіт з поточного ремонту - 700 м2 вже майже виконано. Якщо сприятиме погода, то наступним об’єктом з ремонту стануть дороги в селі Новоохтирка.

На цьому ремонт комунальних доріг в районі не закінчується, Програма буде продовжена на наступний 2018 рік, і з настанням тепла дороги в інших селах будуть відремонтовані.