Прес-центр22 травня 2020, 13:05

Луганщина попрощалася із легендарним комбатом Сергієм Губановим

У глибокій скорботі перед пам’яттю героя схилили голови його бойові побратими з батальйону «Луганськ-1», усі хто пліч-о-пліч пройшов із ним бойовий путь довжиною у шість років. Віддати останню шану Сергію Губанову особисто прибули Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан, Генерал поліції 1-го рангу Сергій Князев, керівники силових відомств та органів влади.

«З початку російської збройної агресії проти України Сергій Леонідович боронив суверенітет і територіальну цілісність нашої держави в лавах поліцейських підрозділів. Брав участь у звільненні Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного від незаконних збройних формувань. Вимогливим, але мудрим і справедливим керівником, людиною честі із «золотим» серцем, істинним патріотом запам’ятають його бійці батальйону «Луганськ - 1». Пишаюсь тим, що особисто був знайомий з Сергієм Губановим!» – зазначив у своїй жалобній промові голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з врученням ордена Золота Зірка полковнику поліції Сергію Губанову: «Ми втратили легендарного командира батальйону «Луганськ-1». Сергій Губанов був одним з тих луганських міліціонерів, які весною 2014-го не зрадили присязі на вірність Україні. Він мріяв, щоб над Луганськом знову замайорів синьо-жовтий прапор. Настане день, і ця мрія обов’язково здійсниться. Вічна пам’ять нашому герою!», – сказав він.

Церемонія прощання відбулася у приміщені Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру. Поховають Сергія Губанова на рідній Луганщині.

Як вже повідомлялось, командир батальйону полковник поліції Сергій Губанов та ще троє бійців підірвались на міні бойовиків ввечері 20 травня під час патрулювання Трьохізбенки Новоайдарського району.

Від отриманих травм комбат загинув на місці. Троє інших військових отримали поранення різного ступеню тяжкості.