Прес-центр9 травня 2018, 17:05

Луганщина відзначила День Перемоги великими концертами у прифронтових Щасті і Станиці Луганській

Сьогодні, 9 травня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, перебуваючи в м. Щастя, взяв участь в урочистостях з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

На площі Миру зібралися привітати ветеранів представники облдержадміністрації, керівництво підрозділів ЗСУ, Головного управління Нацполіції у Луганській області та патрульної поліції, Луганського та Лисичанського прикордонних загонів, ДСНС України в Луганській області, мешканці Щастя.

«Це свято не повинно роз’єднувати людей – воно має об’єднати всіх нас у вдячності перед подвигом наших дідів і прадідів», – звернувся до присутніх очільник області. «Я б хотів, щоб мене сьогодні почули наші земляки на тимчасово окупованій території, – додав він. – Не вірте ворожій пропаганді і не бійтеся!». Юрій Гарбуз закликав усіх до порозуміння, єдності і миру: «…заради світлої пам’яті полеглих у Другій світовій, заради сьогодення і майбутнього».

Також Юрій Гарбуз відвідав урочистий захід у смт Станиця Луганська. Тут на центральній площі зібралося багато людей. Артисти дарували чудовий настрій. А великий червоний мак з синьо-жовтими повітряними кульками піднявся високо в небо і полетів у напрямку Луганська.

Це добрий знак, зауважив очільник області у вітальному слові, та побажав миру на Луганщині й у всій Україні.

 

Нагадаємо, 8 травня Юрій Гарбуз у Сєвєродонецьку взяв участь мітингу-реквіємі до Дня пам’яті та примирення, а також панахиді за загиблими воїнами у Другій світовій війні. Очільник області закликав до втілення політики пам'яті зараз, у час теперешньої війни: «Важливо зберегти у вдячній пам'яті нащадків ім'я кожного Героя – борця за незалежність України».