Прес-центр5 серпня 2022, 21:08

Ми боремося за кожного з вас, не обмежуйте власні права необґрунтованими рішеннями, – Сергій Гайдай звернувся до жителів тимчасово окупованих територій

Україна чекає на надходження достатньої кількості далекобійної зброї, що дозволить здобути перевагу над ворогом та піти у контрнаступ.

«Але поки міста і села залишаються окупованими. Права і обов’язки громадян там порушуються щодня. Колаборанти, підпільна діяльність яких підпитувалася грошима протягом багатьох років, вимушують місцеве населення відмовитися від громадянства і стати власником паспорту рф. Роблять це, аби утриматися у теплих кріслах, які зайняли, оминаючи усі закони, доказати наставникам з росії, що можуть керувати людьми. Але зовсім не думають про майбутнє десятків тисяч жителів міст та сіл, збираючи персональні дані для проведення псевдореферендумів», – зауважив Сергій Гайдай, очільник Луганщини.

Він наголосив, що Україна на міжнародному рівні вживає низку заходів для захисту наших громадян, які вимушені були залишитися на окупованих територіях.

Звісно, усебічна підтримка гарантована українським законодавством, до якого оперативно приймаються необхідні зміни.

«Ми боремося за кожного з вас. Тому прошу – не обмежуйте власні права необґрунтованими рішеннями. Перед тим, як вам пропонують паспорт держави-агресора, подумайте – що ви втрачаєте і що вам буде гарантовано в майбутньому? Виданий на окупованій території документ не має тієї юридичної сили, як на росії. Тобто, ви не набуваєте тих прав, які мають громадяни рф. І складнощі виникають одразу при потраплянні на територію країни-агресора – росія не довіряє тим, кого поневолила чи окупувала», – зауважив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Тобто, людина стає заручником, безправною особою. Як на території росії, так  і в будь-якій іншій країні світу. Вона не зможе захистити свої права в міжнародних судах. Навіть у разі подорожі неприємності стануться на першому ж кордоні.

Сергій Гайдай наголосив, що Україною збережені права і обов’язки кожного громадянина України, який перебуває в окупації.

Однак із отриманням паспорта рф та одночасною відмовою від громадянства України людина сама ускладнює питання збереження соціальних гарантій, вступу у спадщину, купівлі-продажу нерухомості, влаштування на роботу в Україні та Європі, повернення на територію країни.

«Не довіряйте зрадникам і не ведіться на їх оманливі пропозиції. Не ставайте в їхні ряди, не ускладнюйте майбутнє собі та дітям. Вірте в ЗСУ та Україну. Ми обов’язково повернемося. Дочекайтеся нас!» – підкреслив Сергій Гайдай.