Прес-центр8 липня 2020, 08:07

На ліквідацію пожежі на Луганщині залучені сили ДСНС з чотирьох областей України, ЗСУ та Нацполіція

Очільник Луганської області Сергій Гайдай особисто контролює роботу служб, задіяних до ліквідації масштабної пожежі у Новоайдарському та Сєвєродонецькому лісомисливських господарствах.

Наразі пожежа досягла с. Смолянинове, де вогонь знищив понад 30 житлових будинків. Щонайменше  чотири людини загинули та дев’ять госпіталізовані до лікарень. Дві особи у тяжкому стані перебувають у реанімації. Фахівці служби екстреної медичної допомоги системно оглядають будинки, що постраждали, та надають необхідну медичну допомогу їх мешканцям.

«Ліквідувати пожежу нам допомагають підрозділи ДСНС з Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей, військові та співробітники Національної поліції. Поліція постійно патрулює місцевість, щоб не допустити фактів мародерства. Я вже говорив з Президентом, головою ДСНС України та Міністром оборони України щодо допомоги. Наразі нам були готові направити спеціалізований літак з Харкова, щоб загасити полум’я з повітря, але з того боку нам не підтвердили «режим тиші», – зазначив Сергій Гайдай.

За його словами, причини загоряння ще остаточно не встановлені, версія підпалу також не виключається. Наразі усі літні люди з с. Смолянинове евакуйовані та розміщені у лікарнях на спеціально підготовлених базах. Вони забезпечені усім необхідним та отримують кваліфіковану медичну допомогу.

На локалізації пожежі, крім спецтехніки ДСНС, задіяні так звані бази артилерійських тягачів та інженерні машини розмежування, – про це повідомив командувач Операції об’єднаних сил, генерал-лейтенант Володимир Кравченко. Всього до гасіння залучено понад 360 людей  та 85 одиниць  техніки.

Для координації сил та засобів, задіяних на ліквідації лиха, ГУ ДСНС у Луганській області створений спеціальний штаб, до складу якого, зокрема, включені представники служби екстреної медичної допомоги та  усіх аварійних служб. Штаб працює цілодобово.

Усі, хто бажає надати допомогу постраждалим внаслідок надзвичайної ситуації, можуть звертатись за телефоном: 095-910-19-20.