Прес-центр4 cічня 2018, 16:01

На Новоайдарщині придбано житло для дитини, позбавленої батьківського піклування

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову «Про затвердження Порядку та умов надання у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації» (№ 877 від 15.11.2017 р.), згідно з якою Урядом виділена субвенція розміром 277 млн. грн. місцевим бюджетам на створення ДБСТ, придбання соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом цього короткого часу вже придбано 54 будинки для ДБСТ, у яких буде проживати 334 дитина, та 468 соціальну квартиру для 579 осіб з числа дітей-сиріт.

На початку грудня 2017 року обласна комісія з питань розподілення коштів субвенції прийняла рішення про надання коштів на придбання соціального житла для дитини з Новоайдарського району, що перебувала на квартирному обліку. Незважаючи на дуже короткий термін, Райгородська сільська рада разом зі службою у справах дітей Новоайдарської районної державної адміністрації змогли скористатися нагодою і використати кошти з державного бюджету.

Серед цих дітей, які отримали житло, є і дитина з Новоайдарського району.

Райгородська сільська рада переглянула усі можливі варіанти на території сільської ради, але прийнятний варіант знайшли на території Новоайдару. У найкоротший термін зібрала необхідні довідки, уклала договори, оформила всі документи і вчинилаправочин.

Робота РАйгородської сільської ради, на чолі з виконуючою обов’язки голови Світланою Шиповською показала, що нічого неможливого немає.

Новоайдарська районна державна адміністрація виражає вдячність колективу Райгородської сільської ради.

Дякуємо за небайдужість та справжнє прагнення допомагати!