Прес-центр1 червня 2023, 13:06

На виклики до Сєвєродонецька пожежники приїжджають по декілька годин, ворог не полишає спроб просунутися на Сватівщині, для виїзду на «лікування» дітям окупанти оформлюють паспорт рф за пришвидшеною процедурою

 

 


«Противник намагався продавити нашу оборону біля Новоселівського та Стельмахівки на Сватівщини. Але, як і в районі Білогорівки, росіяни вимушені були з втратами відійти, – зазначив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Ворог щодня продовжує нищити наші села артилерією. Нещодавно пошкодження зазнав будинок жителя Греківки – на щастя, господар не постраждав. Вчора ці нелюди обстріляли Новоселівське, Невське і Білогорівку».

Вже неодноразово з Сєвєродонецька надходила інформація про те, що через відсутність зв’язку люди не можуть викликати «швидку» і вимушені вночі йти за лікарями пішки або шукати транспорт по сусідах. Траплялись й летальні випадки, коли хворі допомоги не дочекалися.

Та ж сама ситуація і з викликом пожежних. При загорянні однієї з багатоповерхівок люди декілька годин очікували відповідну службу. Як підсумок, вигоріли два поверхи. Є загиблі.

Організувати нормальну систему життєзабезпечення росіяни не в змозі, як показав час.  Роздати повістки чи паспорти – це їхній рівень.

Зокрема, дітей, у яких нібито виявлено захворювання, вони примусово вивозять на так зване «лікування» на територію рф.

При цьому, обов’язковою умовою організації «лікування» дітей на росії є наявність ворожого паспорту, якого їй відразу ж оформлюють за пришвидшеною схемою.

Якщо дитині немає чотирнадцяти років, то батьків примушують подати заяву про її визнання «громадянином рф», погрожуючи позбавити батьківських прав у випадку відмови.