Прес-центр15 лютого 2019, 11:02

Нова звітність страхувальників до Фонду соціального страхування України

Станично-Луганське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (далі – відділення) інформує:
Постановою правління Фонду соціального страхування України (далі – Фонд) від 12.12.2018 № 28 затверджено нову форму звіту по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду до повного погашення заборгованості. Починаючи з І кварталу 2019 року, страхувальники, які мають заборгованість зі сплати страхових коштів на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та/або на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, подають до відділень робочих органів виконавчої дирекції Фонду за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) Звіт по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду до повного погашення заборгованості за формою, наведеною у додатку до постанови.
Звіт складається наростаючим підсумком з початку року в гривнях з копійками та подається страхувальниками до повного погашення ними заборгованості щокварталу до 10 квітня, 10 липня, 10 жовтня, 15 січня.
Втратили чинність:
- Постанова правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 30.11.2010 № 31 «Про порядок стягнення та обліку заборгованості зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України», зареєстрована в Міністерстві юстиції України 17.12.2010 за № 1286/18581.
- Постанова правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 18.01.2011 № 4 «Про затвердження Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням», зареєстрована в Міністерстві юстиції України 24.03.2011 за № 392/19130. (Звіт по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, за формою Ф4-ФСС з ТВП скасовано).
Тобто страхувальники, які мають заборгованість зі сплати страхових коштів, до 10 квітня 2019 року повинні подати Звіт за І квартал 2019 року.
У разі погашення всієї суми заборгованості зі сплати страхових коштів або сплати суми, яка перевищує заборгованість зі сплати страхових коштів до Фонду, до кінця звітного періоду Звіт до відділення робочого органу виконавчої дирекції Фонду не подається.
Більш детально з Постановою правління Фонду соціального страхування України від 12.12.2018 № 28 та методичними рекомендаціями щодо заповнення Звіту по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України можна ознайомитись на офіційному сайті Фонду за посиланням www.fssu.gov.ua.