Прес-центр10 травня 2018, 16:05

Новоайдарщина перша в Україні долучила сільські ради до Урядової програми «теплих кредитів»

В Україні з жовтня 2014 року для населення та ОСББ діє розроблена Держенергоефективності та запроваджена Урядова програма «теплих кредитів». Програма передбачує відшкодування з держбюджету  коштів, витрачених на заходи енергоефективності осель у розмірі 35%.

   З метою підтримки сільського населення нашого району у проведенні енергоефективних заходів у власних оселях головою Новоайдарської районної державної адміністрації було ініційовано розроблення сільськими радами місцевих програм «теплих кредитів» і, таким чином, долучення до Урядової програми з енергозбереження.

      Вище вказана ініціатива голови райдержадміністрації була підтримана Олексіївською, Колядівською, Штормівською, Співаківською, Чабанівською та Бахмутівською сільськими радами, які прийняли Програми енергозбереження для сільського населення своїх рад і передбачили в бюджетах відшкодування 10% тіла «теплих кредитів».

      Таким чином, сільські жителі, які звернулися в Ощадбанк за «теплим кредитом» на утеплення власних осель, отримають допомогу від 4 рівнів бюджетів: з державного – 35%, з обласного – 10 %, з районного – 10 % і тепер зможуть ще додатково отримати з сільського бюджету 10 %. Разом це складає 65% компенсації «тіла» кредиту!

      Окремо хочеться сказати, що така ініціатива ПЕРША в Україні! Дякуємо головам сільських рад, які зрозуміли важливість прийнятого рішення і долучилися до реальної допомоги своїм жителям.