Прес-центр24 березня 2021, 08:03

Новоайдарський РВ Головного управління ДСНС України у Луганській області інформує

Наводячи навесні лад у своїх господарствах, багато громадян спалюють на подвір’ях залишки рослинності, сухостою, що часто призводить до займань та пожеж. Причому, страждають не тільки приватні домоволодіння, вогонь легко перекидається на лісові масиви та степові зони, що може перерости у масштабні пожежі.

З метою запобігання виникненню пожеж в природних екосистемах, фахівці ДСНС проводять роз'яснювальну роботу серед населення. Так, 23 березня рятувальники 25 Державної пожежно-рятувальної частини разом з фахівцями Новоайдарського районного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області провели профілактичну роботу з мешканцями смт. Новоайдар у парку «Сосновий».

Під час спілкування надзвичайники нагадали про важливість дотримання основних правил пожежної безпеки та детально розповіли про протипожежні вимоги для власників приватних житлових будинків. Фахівці Служби порятунку звернули увагу громадян на те, що за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачено адміністративну відповідальність, і, згідно з законодавством, розміри штрафів за такі порушення нині збільшені.

Для кращого засвоєння інформації громадяни отримали від рятувальників тематичні пам’ятки.