Прес-центр22 лютого 2021, 13:02

Оприлюднені рекомендації школам для роботи під час адаптивного карантину з 24 лютого

На сайті Міністерства освіти і науки оприлюднено рекомендації для закладів загальної середньої освіти. Документ роз’яснює особливості роботи шкіл під час адаптивного карантину з 24 лютого і наголошує на пріоритетах роботи закладів у цей період.
Нагадаємо, що відповідно до постанови Уряду № 104, з 24 лютого до 30 квітня 2021 року на всій території України запроваджено адаптивний карантин.
Залежно від епідемічної ситуації, на території України в цілому або на території областей встановлюється «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, кожен з яких має обмеження та критерії визначення.
Із 24 лютого на території України встановлюється «жовтий» рівень епідемічної небезпеки, відповідно до якого, зокрема, забороняється:
- відвідувати заклади освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш як 50 % здобувачів освіти та персоналу закладу;
- проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів);
- проводити масові (культурні, спортивні, наукові, освітні, професійні тематичні та інших) заходи за участю більше однієї особи на 4 кв. м площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50 % місць у кожному окремому залі.
У разі встановлення на території регіону «червоного» рівня забороняється відвідувати заклади освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.