Прес-центр19 квітня 2021, 11:04

Пішов з життя ректор Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Савченко

Луганська обласна державна адміністрація із сумом повідомляє – на 63-му році життя не стало ректора Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, члена-кореспондента Національної академії педагогічних наук України, доктора педагогічних наук, професора Сергія Вікторовича Савченка.

У рідному університеті він почав працювати в далекому 1986 році. За ці роки Сергій Вікторович обіймав різні керівні, наукові та викладацькі посади. І скрізь він демонстрував талант ефективного управлінця, яскравого педагога-новатора.

Сергій Вікторович був поважною впливовою постаттю у науковому та освітньому середовищі.

Він багато зробив для розвитку університету. З його ім’ям пов’язано чимало справжніх  досягнень та перемог цього вишу і в Україні, і за її межами.

У 2014 році Сергій Вікторович зробив усе можливе для відновлення повноцінної діяльності Луганського національного університету імені Тараса Шевченка на підконтрольній українській владі території – у Старобільську.

Його досвід та знання щодо розвитку гуманітарної сфери області були затребувані на обласному рівні: багато років Сергій Савченко працював у складі колегії Луганської обласної державної  адміністрації.

Принципова громадянська позиція Сергія Вікторовича – це приклад відданості професійному обов’язку та любові до Батьківщини. 

А ще він мав величезну повагу колег та студентів. Його завжди пам’ятатимуть відповідальною доброю чуйною людиною, оточеною багатьма друзями та однодумцями.

Висловлюємо щирі слова співчуття та підтримки родині з тяжкою непоправною втратою.