Прес-центр3 грудня 2019, 10:12

Представники НАЗК роз’яснили порядок подання декларації після звільнення

   Суб’єкт декларування, який припиняє діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, має подати декларацію за період, не охоплений раніше поданими деклараціями – з 1 січня року, в якому відбулося звільнення, по день фактичного звільнення.

   «Слід зазначити, що при звільненні за ініціативою працівника суб’єкт декларування має подати декларацію у день фактичного звільнення. Якщо звільнення відбувається за ініціативою роботодавця, така декларація подається суб’єктом декларування протягом 20 днів з моменту, коли працівника було звільнено», – повідомив керівник Департаменту перевірки декларацій та моніторингу способу життя НАЗК Ігор Степанов.

   Вирішенню цього та інших практичних питань щодо заповнення електронних декларацій представники НАЗК та Української школи урядування присвятили тренінг, який відбувся в кінці минулого тижня у Харкові за сприяння облдержадміністрації.

   Представники НАЗК зауважили, що відсутність даних для заповнення декларації, таких як розмір грошових компенсацій при звільненні, не є підставою для відтермінування подання декларації. Адже законом передбачена можливість тричі подати виправлену декларацію упродовж 7 днів. Крім того, у разі неможливості отримати необхідні дані для заповнення декларації у вказаний термін декларант має можливість повідомити про це НАЗК в «Особистому кабінеті».

   Нагадаємо, НАЗК спільно з Українською школою урядування упродовж жовтня – грудня проводять низку регіональних тренінгів для уповноважених осіб з питань запобігання та виявлення корупції в органах державної влади та місцевого самоврядування.

 

   На сайті #НАЗК ➡️ https://bit.ly/35TegRp

    #ДекларуйДоброЧесно!

 

   За інформацією https://nazk.gov.ua/uk/novyny/predstavnyky-nazk-roz-yasnyly-poryadok-pod...