Прес-центр6 грудня 2018, 08:12

Прес-конференція до Кампанії 16 днів проти насильства

    В межах щорічної кампанії “16 днів проти насильства” 05 грудня 2018 року відбулася прес-конференція.

   На прес-конференції виступили заступник голови Новоайдарської районної державної адміністрації Тетяна Новикова, начальник відділу освіти райдержадміністрації Олександр Селіхов, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Тетяна Кригіна, начальник відділу культури райдержадміністрації Алла Антипова, начальник відділу сімейної політики та оздоровлення управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Голубцова.

   Ця акція є всесвітньою та проводиться щороку з 25 листопада до 10 грудня. Стартує з Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства по відношенню до жінок (25 листопада) та завершується Міжнародними Днем захисту прав людини (10 грудня).

   На території Новоайдарського району ведеться серйозна робота щодо попередження домашнього та гендерно зумовленого насильства. Традиційно, найчастіше від цього явища страждають саме жінки.

   Кількість звернень зростає, а відсутність офіційних звернень не говорить про відсутність насильства. Це свідчення того, що тематика насильства поступово виходить зі сфери приватності, люди готові звертатися за допомогою.

   З метою недопущення випадків насильства щодо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях,  спеціалістами служби у справах дітей спільно з працівниками районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відвідані 3 прийомні родини, що функціонують на території району. Скарг від дітей, які виховуються в цих родинах, на жорстоке поводження з ними не надходило. Випадків насильства в прийомних сім’ях не зафіксовано. З прийомними батьками проведені профілактичні бесіди з зазначеного питання. В даний час в районі планується створити прийомну сім’ю. При співбесіді з кандидатами в прийомні батьки порушувалися питання щодо недопущення випадків насильства стосовно прийомних дітей.

   Також під час проведення акції планується провести:

  • інформаційні години та тренінг: «Які особливі права дітей –жертв торгівлі людьми?», «Насильство –це сміття, яке треба виносити із дому»,  «Захисти себе від насилля»
  • виставку малюнків «Права дитини»
  • круглі столи на тему: «Насильство в сім’ї  його форма проявлення очима дітей»
  • проведення тестів –опитування: «Які права мають жертви насильства в сім’ї»
  • тематична виставка «Стоп насиллю» по акції «16днів проти насильства»
  • виїзні заходи в навчальних закладах району із переглядом відеороліків з антинасильницькою тематикою.