Прес-центр29 травня 2018, 14:05

Президент України: Розраховуємо, що рішення щодо миротворців на окупованій частині Донбасу буде прийнято найближчим часом

Президент України Петро Порошенко та Федеральний президент Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр детально обговорили ситуацію на Донбасі.

«Безумовно, ми велику частину нашого часу приділили ситуації на Донбасі. Є абсолютно неприйнятним, коли за останні декілька тижнів через абсолютно безвідповідальні дії російських військ і контрольованих ними бойовиків різко зросла інтенсивність обстрілів. І ми бачимо спроби наступальних операцій з боку бойовиків, яким надзвичайно ефективно дають відсіч Збройні Сили України, кваліфікація, досвід і ефективність дій яких значно зросли», – наголосив Президент України під час спільної прес-конференції з Федеральним президентом Федеративної Республіки Німеччина.

Глава Української держави зазначив, що «Президент Штайнмаєр тримає руку на пульсі щодо деескалації ситуації на Сході». «Я надзвичайно вдячний, що ми обговорили і деталі імплементації Мінських угод, в тому числі і як необхідну складову щодо безпекового компоненту Мінських угод, запровадження миротворчої місії за рішенням Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй», – додав він.

Президент України повідомив також, що за його  дорученням Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зараз знаходиться в  Нью-Йорку. «Сьогодні розпочинається засідання Ради безпеки ООН, яке присвячене Україні, пан Клімкін буде там робити доповідь. Ми дякуємо і Німеччині за участь. І дуже важливо буде почути і позицію російського представника. Безумовно, ми дуже твердо розраховуємо на те, що рішення щодо миротворців має бути прийнято найближчим часом», – наголосив Петро Порошенко.

Глава держави нагадав, що під час його візиту до німецького Аахену було досягнуто домовленості про спробу організувати якомога швидше зустріч у Нормандському форматі. «За моїм дорученням заступник Глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв 1 червня відвідає Берлін, де будуть проведені відповідні переговори про підготовку відповідної зустрічі. Для нас це надзвичайно важливо», - сказав він.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-ukrayini-rozrahovuyemo-sho-ri...