Прес-центр22 травня 2020, 14:05

Профілактична робота з сім’ями в умовах карантину

Новоайдарський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з поліцією, мобільною бригадою соціальної допомоги УФГЗ, службою у справах дітей, а також з районним сектором філії Державної установи «Центр пробації», продовжує профілактичну роботу з вразливими категоріями населення в умовах карантину.

Відповідно до отриманих повідомлень щодо неналежного виконання батьками батьківських обов’язків, зловживанням алкогольних напоїв, випадками домашнього насильства, в травні 2020 року проведено соціальне інспектування в 21 сім’ях, які опинились в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, виявлено 2 сім’ї, в яких є ризик потрапляння у складні життєві обставини. Поліцією відповідно до обставин, складено протоколи про адміністративні правопорушення ст. 184 Кодексу України.

Згідно порядку взаємодії з Новоайдарським районним сектором філії Державної установи «Центр пробації» проведена відповідна робота з 6 особами, засудженими до покарань непов’язаних з позбавленням волі та звільненими від відбування покарання з випробуванням або умовно-достроково.

З сім’ями проведено профілактичну роботу з приводу належного виконання батьківських обов’язків, профілактика шкідливих звичок та пропаганда здорового способу життя, також роз’яснювальні бесіди щодо наслідків безвідповідального батьківства, дотримання умов карантину та виконання необхідних мір щодо попередження інфікування коронавірусної інфекції та засобів особистої безпеки. За потребою надано різноманітні соціальні послуги, роз’яснення щодо питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, правових питань, допомогу одягом, засобами гігієни.

          На великий жаль, доросли в деяких родинах, не бажають прислухатися до порад фахівців щодо відповідального батьківства, цим самим наштовхують на небезпеку своїх дітей.

Новоайдарський РЦСССДМ