Прес-центр4 cічня 2022, 09:01

Протягом 2021 року податковою Луганщини опрацьовано 71 запит на отримання публічної інформації

Начальник Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина поінформувала, що у 2021 році податківцями опрацьовано 71 запит на отримання публічної інформації.
За її словами, із загальної кількості 11 запитів надійшло поштою, 34 – електронною поштою, 26 – особисто від запитувача.
Найбільше запитів на отримання публічної інформації надійшло від фізичних осіб – 62 запит, від юридичних осіб - 9 .
Ольга Височина зазначила, що за результатами розгляду запитів: задоволено, з наданням інформації – 62, надіслано за належністю – 6, у задоволенні 3 запитів відмовлено.
Вона зауважила, що запити на отримання публічної інформації надсилаються на електронну скриньку lg.zvernennya@tax.gov.ua .
Очільниця податкової служби області нагадала, публічна інформація відповідно до Закону України від 13 січня 2011 року №2939-IV «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон) - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених Законом. Публічна інформація є відкритою, крім випадків, встановлених Законом.
Головне управління ДПС у Луганській області