Прес-центр21 жовтня 2019, 09:10

Проведення круглого столу представниками ПРООН з питань оцінки можливостей і потреб місцевого самоврядування щодо використання електронних інструментів у сфері протидії корупції

   17 жовтня 2019 року о 14 годині в приміщені Новоайдарської районної державної адміністрації відбулося засідання круглого столу з тематики оцінки можливостей і потреб місцевого самоврядування щодо використання електронних інструментів у сфері протидії корупції. В засіданні круглого столу брали участь спеціаліст з протидії корупції Компоненту Місцеве Самоврядування ПРООН Вікторія Єгорова, асистентка проекту ГО «Антикорупційний штаб» Ольга Іванова, в.о. голови районної державної адміністрації Тетяна Новикова, представники та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, районних державних установ та організацій.

   В ході роботи круглого столу спеціалістом з протидії корупції Компоненту Місцеве Самоврядування ПРООН Вікторією Єгоровою було розкрито питання «Заходи з протидії корупції в межах Компоненту Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади Програми ООН із відновлення та розбудови миру, а також  оцінка можливостей і потреб громадян щодо використання електронних інструментів у сфері протидії корупції».

   Асистенткою проектів ГО «Антикорупційний штаб» Ольгою Івановою було презентовано роботу інтерактивних онлайн інструментів у сфері протидії корупції, а саме:

  • Антикорупційна карта ремонтів;
  • Моніторинг доріг;
  • чат-бот "Держслужбовець Тарас".

   Захід проходив в теплій дружній обстановці. Разом з  основними питаннями  плану проведення тренінгу додатково  розкривалась низка питань щодо заповнення електронних декларацій. По завершенню заходу було вирішено  продовжити співпрацю в напрямку антикорупційної освіти не тільки представників органів державної влади, а й представників громадських об’єднань та організацій. 

 

Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції апарату райдержадміністрації Володимир КУРТА