Прес-центр23 вересня 2021, 14:09

Реабілітаційне лікування дітей застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду соціального страхування України

Станично-Луганське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (далі – відділення) нагадує.

З метою реалізації політики Уряду та Міністерства соціальної політики України щодо адресності програм соціального захисту населення за принципом «гроші ходять за людиною» в частині надання медичних, соціальних та реабілітаційних послуг Фондом соціального страхування України (далі – Фонд) проводиться активна робота з реалізації права застрахованих осіб та членів їх сімей на відновлення здоров’я в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм за рахунок коштів Фонду. З 01.01.2018 діє новий Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду, погоджений з Міністерством охорони здоров’я України 23.08.2017 № 3.14-19/1146-17/22760 та затверджений постановою правління Фонду соціального страхування України від 13.07.2017 № 39 (далі – Порядок № 39).

Згідно з Порядком № 39 неповнолітня дитина у супроводі одного із застрахованих батьків або застрахованої особи, яка їх замінює (опікун, піклувальник) (далі – супроводжуюча особа) направляється до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу, який обслуговує дітей, відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікувально-консультативної комісії закладу охорони здоров’я, де перебуває зазначена особа на лікуванні. Супроводжуючій особі листок тимчасової непрацездатності не видається. Згідно з постановою правління Фонду соціального страхування України «Про затвердження Граничних розмірів витрат на відшкодування вартості одного ліжко-дня лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу для застрахованої особи або члена її сім’ї (дитини у супроводі одного із застрахованих батьків або застрахованої особи, яка їх замінює (опікуна, піклувальника) на 2021 рік» від 29.01.2021 № 3 супроводжуючій особі враховується проживання та харчування (без лікування) з розрахунку 475,00 грн з ПДВ на один ліжко-день лікування дитини в реабілітаційному відділенні.

Інформуємо, що лікування дітей застрахованих осіб у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм здійснюється за такими профілями медичної реабілітації:

- нейрореабілітація (підгострий період черепно-мозкових травм);

- м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій ортопедичних та травматологічних, підгострий період опіків, ревматологічні захворювання);

- кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період після операцій на серці; підгострий період захворювань легень, цукровий діабет);

- реабілітація після оперативних втручань на органах зору.

Звертаємо увагу, що працівники робочих органів виконавчої дирекції Фонду відразу готові включитися в процес забезпечення застрахованих осіб та членів їх сімей лікуванням у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів, щойно отримають від закладу охорони здоров’я повідомлення про особу, яка потребує реабілітації.

Одночасно повідомляємо, що всі санаторно-курортні заклади, до яких направляються діти у супроводі дорослих за кошти Фонду, суворо дотримуються наявних протиепідемічних заходів для протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і гарантують їм безпеку.

Перелік санаторно-курортних закладів, які приймають на реабілітаційне лікування неповнолітніх дітей із супроводжуючою особою, розміщено на сайті Фонду соціального страхування України http://www.fssu.gov.ua в розділі «Оголошення».

Шановні батьки, за більш детальною інформацією стосовно реабілітації вашої дитини звертайтесь до Станично-Луганського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області за адресою: смт. Станиця Луганська, вул. Горького, 2-Б, тел.: (06472) 31-3-95.