Прес-центр12 червня 2018, 09:06

Рій «Молода Січ» з міста Щастя зайняв II місце в обласному етапі військово-патріотичної гри «Джура»

З першого по п’яте червня у Кремінському районі відбувся ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). На територію комунального закладу «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус ім. Героїв Молодої гвардії» з’їхалися 16 команд з Луганської області.
 
Рій «Молода Січ» Щастинської середньої школи №2 представляв Новоайдарський район. Команда в жорсткій боротьбі виборола  друге місце по області. Третій рік поспіль рій вигравав в районних іграх «Джури». В обласному етапі «Молода Січ» виступала вдруге. Команда проходила усі конкурси рівно, на одному диханні. Тетяна Колеснікова, яка була відмічена суддями як «Кращий ройовий»,  змогла згуртувати команду та зарядити її на досягнення загальної мети.
 
Перший день «Джури» для 128 хлопців та дівчат розпочався з урочистого відкриття та привітання заступника голови облдержадміністрації Ользі Лішик. А вечір вже було присвячено побудови командного духу юних захисників. Під час тренінгів та тимбілдингу, які проводили військові фахівці-психологи, молодь зі всіх куточків  області, не тільки познайомилась між собою, але й по-справжньому подружилася. Так пліч-опліч учасники проходили усі перешкоди - і в прямому сенсі, на «Смузі перешкод», і в переносному, долаючи та переборюючи свої страхи. Психологічні моменти мають дуже сильний вплив на змаганнях. Навіть рій із Попасної, котрий постійно бере участь у Всеукраїнських змаганнях із спортивного орієнтування, набрав штрафні очки через помилки, коли хвилювання важко переборювалося.
 
«Молода Січ», ряди котрої цього року було поповнено двома новими хлопцями, з восьмого та дев’ятого класів, виконувала усі вправи на самому високому рівні. Що було відмічено суддями. Наша команда Новоайдарського району єдина показувала стройову підготовку у конкурсі «Впоряд» під музику. Такий творчий підхід багатьом сподобався. Як пояснила керівник рою Загуменнова Наталія Олександрівно, виконання стройової вправи під музику не дає виконавцю зупинитися ні на мить, що дуже важко, бо кожен крок, поворот голови, помах руки повинен бути вивірений.  Рій як один організм – Молодої Січі це вдалося.
 
Всього сім конкурсів і кожен особливий.  «Смуга перешкод» серед соснового бору; «Стрільба», де   вміле користування  пневматичною  зброєю здалося в нагоді; «Відун», коли перевірялися знання з історії Української держави, українського козацтва, військових формувань різних історичних періодів та збройних сил України сучасності; «Рятівник», майже «щасливий квиток» для наших дівчаток -  улюблена перев'язка «чепчик»; «Перетягування канату», де має особливе значення кількість дівчат в рою, та творчий конкурс «Ватра».
 
На творчий конкурс було виділено цілий день. Завдання ставилося поєднати історичні  події минулого та сучасність. Ніжний голос Тетяни Колеснікової спочатку був фоном, який підкреслив біль втрати обірваного життя – чи під Крутами, чи на Майдані. Мов ангел Олександра Ковальова доторкалася до завмерлих на сцені хлопців, а голос «Кращого ройового» тим часом набирав силу… «Ватра» в виконанні Молодої Січі з Новоайдарщини, проникливі слова, щирий заклик до поєднання вразили присутніх, до сліз на очах та словах вдячності.
 
Що не згадане? Дружба, здобута на Джурі, спілкування з молоддю Кремінського ліцею, цікава зустріч з послом Латвії та багато чого ще. А саме головне,  потрібно привітати тих, хто виборов цю перемогу та згадати їх.
Рій «Молода Січ»: Колеснікова Тетяна, Капагузов Данило, Ковальова Олександра, Правілов Данило, Бескоровайний Олег, Мошков Олександр, Лобода Олег, Поповічук Микита.
Викладачі Щастинської середньої школи №2: керівник команди – Загуменнова Наталія Олександрівна, вчитель з фізичної культури – Євдокімов Ігор Миколайович, вчитель з основ здоров’я – Тачкова Алла Володимирівна, вчитель з історії – Старюк Наталія Олександрівна.
Попереду у «Молодої Січі» районні змагання, та, саме головне, запрошення до участі в «Іграх Нескорених»  у Львові, які відбудуться в липні.
Перемагайте, вітаємо з другим містом у ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)!