Прес-центр5 квітня 2021, 08:04

РОБОТА З ТРУДОВИМИ КОЛЕКТИВАМИ ЩОДО КОРИСТУВАННЯ СЕРВІСАМИ ВЕБПОРТАЛУ

01 квітня 2021 року начальник Новоайдарського відділу обслуговування громадян Старобільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області Валентина Зражаєва спільно з начальником відділу забезпечення наповнення бюджету №2 Фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Оленою Зосіменко провели зустріч з трудовими колективами Служб у справах дітей Щастинської районної державної адміністрації та Новоайдарської селищної ради. Під час заходу присутні отримали роз'яснення щодо питань призначення і виплати пенсії у зв'язку із втратою годувальника у 2021 році.

Окремо, фахівці Фонду зауважили на тому, що Пенсійний фонд надає можливість кожному громадянину індивідуально здійснювати постійний контроль за даними, що впливають на його соціальні права. Кожна застрахована особа має можливість контролювати свою зарплату та майбутню пенсію, перевіряти факт сплати внесків своїм роботодавцем та суму, з якої вони перераховуються. Перевагою веб-порталу електронних послуг фонду є, зокрема, можливість дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення в управління (формування запитів на попередню підготовку документів, можливість подачі скарг, запис на прийом до фахівців Фонду). Також користувачі Веб-порталу за допомогою електронно-цифрового підпису (ключа ЕЦП) мають можливість заповнити звернення на призначення пенсій, в тому числі і пенсій у зв’язку з втратою годувальника.

Роздано інформаційні листівки з детальним описом електронних сервісів, які допомагають користувачам отримати доступ до своєї персональної картки.

Наприкінці зустрічі запропоновано працівникам установи зареєструватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України або підключити функцію СМС-повідомлень.

За інформацією Старобільського ОУ Пенсійного фонду України