Прес-центр16 лютого 2021, 08:02

Рятувальники провели відпрацювання гасіння умовної пожежі у гуртожитку Новоайдарського професійного аграрного ліцею

15 лютого рятувальники 25-ї Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Луганській області провели відпрацювання гасіння умовної пожежі з проведенням повного оперативного розгортання у гуртожитку Новоайдарського професійного аграрного ліцею.

Мета навчань полягала у вдосконалені вогнеборцями професійної майстерності та готовності до оперативного реагування у разі вогневого випадку на об’єкті з масовим перебуванням людей. За тактичним задумом, умовна пожежа виникла на другому поверсі гуртожитку. Персонал об’єкту негайно сповістив про дану подію Службу порятунку за номером 101 та провів дії з евакуації мешканців гуртожитку. По прибуттю рятувальники провели розвідку приміщень, виявили “постраждалих учнів” та винесли їх на свіже повітря у безпечне місце. Далі вогнеборцями подано ствол на гасіння пожежі та здійснено захист суміжних приміщень.

Після завершення навчань рятувальники довели ліцеїстам та педагогічному складу статистику пожеж і надзвичайних подій на території області, їх причини виникнення та трагічні наслідки. Надзвичайники детально пояснили основні правила безпечної поведінки в побуті та на вулиці, а також як діяти в тій чи іншій небезпечній ситуації.

За інформацією Новоайдарського РВ Головного управління ДСНС України у Луганській області