Прес-центр13 березня 2018, 16:03

СБУ спільно з прокуратурою викрили хабарницьку схему під час одержання водійських посвідчень

Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Северодонецької місцевої прокуратури припинила функціонування схеми одержання неправомірних вигод під час процедури одержання посвідчень водія.

Оперативники спецслужби встановили, що 61-річний керівник місцевого спортивного технічного клубу товариства сприяння обороні України налагодив злочинну схему систематичного одержання грошей від осіб, які бажали одержати водійське посвідчення. За хабар в розмірі від шести до восьми тисяч гривень з однієї особи зловмисник організовував фіктивне проходження водійських курсів з видачею свідоцтва про здачу внутрішніх іспитів в автошколі, фіктивний медичний огляд з видачею відповідної довідки, а також сприяння в одержанні посвідчення водія у Сервісному центрі МВС України.

У якості посередника у злочинній схемі хабарник залучив свого знайомого, через якого здійснювалася передача грошей.

Правоохоронці затримали керівника клубу «на гарячому» під час одержання чергового хабара у розмірі трьох тисяч гривень.

У ході досудового слідства співробітники СБУ та прокуратури задокументували отримання керівником клубу неправомірної вигоди від дев’яти осіб на загальну суму близько шістдесяти тисяч гривень.

Наразі хабарнику та посереднику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми). Стосовно них судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчо-оперативні дії тривають.