Прес-центр10 липня 2018, 09:07

СЕМІНАР З ЕНЕРГОМЕНЕДЖМЕНТУ

03 липня в рамках проекту "Підвищення енергоефективності районів і міст Степового ландшафту Донецької і Луганської областей відповідно до стандарту ISO 50001:2011" в райдержадміністрації  відбувся семінар з енергоменеджменту для керівників бюджетних організацій та установ району на якому було презентовано інтернет-програму з обліку та аналізу споживання енергоресурсів в кожному бюджетному закладі.

Проект «Підвищення енергоефективності районів і міст Степового ландшафту Донецької і Луганської областей відповідно до стандарту ISO 50001: 2011», впроваджується громадською організацією «Центр муніципального розвитку Добропілля» в рамках проекту ПРООН-ГЕФ «Усунення перешкод для залучення інвестицій в підвищення енергоефективності громадських будівель в малих і середніх містах України на основі моделі ЕСКО» і адмініструється Програмою малих грантів ПРООН-ГЕФ.

Презентацію проекту проводили керівник проекту, проектний менеджер ГО «Центр муніципального розвитку Добропілля» Гончаров Андрій і фахівець компанії "БІС-СОФТ" Мироненко Миколай. Відповідно до проекту, для фахівців бюджетних установ будуть проводитися навчання для підвищення компетенцій з питань енергоефективності, а також створено і впроваджено інструменти моніторингу (апаратну частину і програмне забезпечення).

Презентація проекту хоч і зайняла 30 хвилин, проте виявила зацікавленість присутніх і сприяла  жвавому обговоренню проблеми економії бюджетних коштів через  аналіз споживання енергоресурсів.