Прес-центр19 грудня 2018, 12:12

Сергій Філь вручив ключі від квартир дітям-сиротам

Сьогодні, 19 грудня, відбулася урочиста церемонія вручення ключів від житлових об’єктів дітям-сиротам.

Ключи від житла, придбаного за рахунок коштів державного бюджету, вони отримали від виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя.

«Вважаю, що за цим напрямом ми повністю виконали завдання, поставлені Президентом України та Урядом. Державну субвенцію на придбання житла та дитячих будинків сімейного типу Луганщина використала на 99 %. Ми застосували новий підхід, зокрема, перед купівлею радилися безпосередньо з майбутніми власниками домівок. Будьте гідними громадянами своєї країни і любіть Україну!» – наголосив він, звертаючись до присутніх.

Сергій Філь відзначив, що у складних умовах сьогодення держава робить усе можливе, щоб уразливі категорії населення почували себе соціально захищеними.

Тож, ключи від квартир отримали 10 жителів Лисичанська, три – з Кремінського району, два – Попаснянського, по одному – Білокуракинського, Міловського та Троїцького районів. Житло придбано у різних населених пунктах Луганщини.

Ключі від будинку Сергій Філь вручив сім’ї Печених, у якій виховуються шестеро дітей. Ще у 2014 році для них планували створити дитячий будинок сімейного типу у Первомайську, проте військова агресія проти нашої країни стала на заваді цих планів.

Крім того, щасливі власники житла отримали подарунки від представників органів влади на місцях.

«З одинадцяти років я залишилися сиротою. Зараз мені 20 і я сама стала мамою. Дуже дякую за допомогу у створенні для дітей-сиріт гідних умов», – підкреслила володарка квартири Дар’я з Лисичанська.

Подякувала державі та обласній владі і піклувальниця двох дітей, які отримали ключі від квартири, Валентина, старший онук якої наразі відстоює територіальну цілісність Україну.

За належну роботу Сергій Філь висловив подяку начальнику служби у справах дітей облдержадміністрації Раїсі Родіній.

«Ми продовжуємо діяльність відносно забезпечення житлом дітей-сиріт. Так, наразі вже будуються два дитячих будинки сімейного типу у Біловодському та Новопсковському районах. Хочу наголосити, що Президентська підтримка за цим напрямом триватиме і у наступному році», – сказав Сергій Філь.

Зазначимо, що відповідні кошти розподілено обласною комісією з питань визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.