Прес-центр8 листопада 2019, 12:11

Сергій Гайдай: ми реалізуємо нову стратегію модернізації, відбудови, партнерства

Під час виставки «Схід-Експо 2019», яка відбувається в Києві, триває низка тематичних пленарних засідань.

Так, у відкритих обговореннях економічних та інвестиційних можливостей Сходу України взяли участь голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай та директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму Сергій Медведчук.

«Наразі на Луганщині ми реалізуємо нову стратегію модернізації, відбудови, партнерства», – заявив Сергій Гайдай, відкриваючи панельну дискусію «Інвестиційні можливості Донецької, Луганської та Запорізької областей». 

Він також зауважив, що економіку області, яку раніше формували промислові гіганти, сьогодні утримує малий та середній бізнес.

Усі, хто представляє нашу область на «Схід-Експо 2019», приїхали не тільки зі здобутками – вони перебувають у постійному пошуку нових можливостей та ресурсів. Про це також наголошено під час панельної дискусії.

Стратегічно важливим завданням для Луганщини є будівництво залізничної гілки, що приєднає ділянку «Кіндрашівська-Нова – Лантратівка» до всеукраїнської мережі. Ще одним пріоритетним проєктом є будівництво центрального об’єкта поводження з відходами. Інвестиційної підтримки також потребує відновлення медицина третього рівня.

Сергій Медведчук також зазначив, що в промисловому комплексі області сьогодні утримується позитивна динаміка. За підсумками січня-липня 2019 року індекс промислової продукції становив 101,0 %. Другий рік поспіль в області зростають темпи аграрного виробництва. Господарства на півночі збирають рекордні врожаї зернових.

Крім того, станом на початок другого півріччя накопичений обсяг прямих іноземних інвестицій склав 582 млн доларів, з них більше 60 % спрямовано до реального сектору. 

В області діють 20 центрів надання адміністративних послуг. В перспективі передбачається додаткове створення ще 16.

Успішно реалізується й низка обласних та міжнародних інфраструктурних проєктів, які покликані підвищити інвестиційну привабливість регіону.