Прес-центр7 серпня 2022, 19:08

Сергій Гайдай: противник зосередив основні зусилля на Сході України та штурмував Верхньокам’янське. У Рубіжному окупанти почали ховати містян, яких вони вбили у березні-квітні

Незважаючи на перекидання частини живої сили та техніки до південних областей, основні зусилля росіяни продовжують зосереджувати на Сході України, – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 7 серпня зранку.

«Ворог тричі організовував штурмові дії, при кожній з яких атакував одразу з декількох сторін. Зокрема, вів наступ поблизу Верхньокам’янського, але через супротив наших збройних сил вимушений був відступити. 12 разів росіяни застосовували ствольну артилерію, ще чотири – реактивну. Таку ж кількість разів залучали мінометників, нанесли два ракетних удари. Населені пункти, навколо яких пролягає лінія фронту, обстріляні окупантами з усіх видів озброєння, у тому числі із танків. Шість ударів проведені штурмовою та армійською авіацією ворога», – уточнив Сергій Гайдай.

Тим часом, в Рубіжному окупанти днями поховали рештки 63 загиблих місцевих жителів, яких вони вбили чотири місяці тому.

У першу чергу, росіяни перевіряли територію об'єктів соціального значення.

«Хочеться спитати – а ще пізніше не можна було почати? Більшою територією міста росіяни оволоділи ще в квітні. Невже необхідно було чекати найспекотнішої погоди? Минуло майже чотири місяці, а вони тільки почали збирати тіла, які до сих пір лежали посеред вулиць. Про скількох ще вбитих росією ми дізнаємося згодом?» – резюмував очільник Луганщини Сергій Гайдай.