Прес-центр6 серпня 2022, 11:08

Сергій Гайдай: росіяни зруйнували наші міста та села, а тепер вимушують безхатченків за їжу йти на референдум, знищуючи в людині людину

Зокрема, така ситуація склалася в Лисичанську, Сєвєродонецьку, Попасній, Рубіжному, Гірському, Золотому та населених пунктах цих громад, - наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Окупанти фактично знищили ці міста, зробили безхатченками сотні тисяч людей, 90 % з яких евакуювалися. Багато із тих, хто залишився, мешкає у підвалах та сховищах. Спочатку їх звільнили від усього, а тепер вимушують з’явитися на псевдореферендум», - зазначив він.

Наразі на Луганщині активізовано «агітаційно-роз'яснювальну складову» підготовки до референдуму про входження регіону до складу рф. Окупаційна влада та колаборантський громадський рух під виглядом надання продуктів харчування або будівельних матеріалів організовують зустрічі із населенням нещодавно захоплених територій області.

«Виманюють персональні дані, закликають йти на так званий референдум, вимушуючи людей обмінювати волю на їжу, питну воду та OSB-плити», - додав очільник регіону Сергій Гайдай.

Стосовно ситуації на фронті він повідомив, що

ворог продовжує атакувати, однак сили оборони завдають противнику втрат на всіх напрямках.

Російська армія, як і раніше, застосовує тактику «випаленої землі», не шкодуючи цивільне населення та їхні домівки.

Так, упродовж 5 серпня в районі лінії фронту між Луганщиною та Донеччиною ворогом було випущено п’ять ракет, ще шість разів працювала ствольна та реактивна артилерія окупанта.

Тричі застосовувалися міномети, штурмові дії росіян підтримувалися танковими обстрілами та авіацією, - поінформував Сергій Гайдай.

За декількома напрямками росіяни намагалися захопити більш вигідні рубежі, покращити тактичне положення, але вимушені були відійти.

Ведуть наступ у напрямку на Бахмут, тривають бойові дії.