Прес-центр1 червня 2023, 15:06

Щороку в перший день літа, 1 червня, у всьому світі святкується Міжнародний день захисту дітей

Після Другої світової війни, коли проблеми збереження здоров'я та благополуччя дітей були як ніколи актуальними, у 1949 році в Парижі відбувся конгрес жінок, на якому пролунала присяга про невпинну боротьбу за забезпечення міцного миру як єдиної гарантії щастя дітей.

Головна мета Дня захисту дітей – загострити увагу громадськості на реальних дитячих проблемах. Ця ідея безпосередньо присутня у назві свята.

Нажаль, День захисту дітей 2023 в Україні проходить в умовах повномасштабної війни. Сотні тисяч дітей були змушені тимчасово виїхати з країни, десятки тисяч перечікують повітряні тривоги в укриттях, тисячі живуть в зоні бойових дій. Війна торкнулася життя кожного маленького українця. Тому в це свято дорослим особливо важливо підтримати дітей і показати, що ми завжди поруч.

Вітаємо з днем захисту дітей! Бажаємо благополуччя в кожну сім'ю. Щасливих щирих дитячих очей. Здоров’я і достатку, душевної теплоти і сердечності, повноцінної уваги, турботи і розуміння. Бережіть дітей, адже вони наше майбутнє!