Прес-центр9 серпня 2022, 12:08

Сьогодні у Івано-Франківську запрацював ВПО-хаб для жителів Луганщини

9 серпня відкрився Координаційний центр надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганщини в Івано-Франківській області.

У хабі визначатимуть потреби переселенців та налагодять єдину систему логістичного супроводу гуманітарної допомоги, юридичну підтримку, допомагатимуть вирішити соціально-побутові проблеми жителів Луганщини.

Слід зазначити, що на Івано-Франківщині зараз мешкає близько 10 тисяч жителів Луганщини. Багато хто приїхав без речей і засобів для існування.

Тому начальником Луганської обласної військової адміністрації Сергієм Гайдаєм прийняте рішення про створення мережі ВПО-хабів для мешканців області по усій Україні.

Роботу на місцях доручено організувати керівникам переміщених місцевих органів влади.

Зокрема, діяльність Івано-Франківського Координаційного центру забезпечує Сєвєродонецька районна військова адміністрація у співробітництві з Івано-Франківською міською радою.

Для оперативного забезпечення нагальних потреб людей запроваджено чат-бот телеграм-каналу «Допомога переселенцям з Луганщини в Івано-Франківській області», а також онлайн-анкета, яку можна заповнити за посиланням https://bit.ly/3zGdBn9.

Координаційний центр працює з вівторка до суботи з 10:00 до 15:00 за адресою: м. Івано-Франківськ, вулиця В’ячеслава Чорновола, б. 128 (стадіон «Рух»).

Телефон для довідок +380990161724;

e-mail: lug.koord.centr.wpo@gmail.com.