Прес-центр24 травня 2018, 14:05

Спільна група представила додаткові докази постачання з РФ протиповітряного комплексу, за допомогою якого було збито МН-17 – Президент

Президент Петро Порошенко зазначив, що сьогодні Спільна група з питань розслідування збиття літака рейсу Малайзійських авіаліній МН-17 представила додаткові докази постачання з РФ протиповітряного комплексу, за допомогою якого було збито літак.

«Завдяки злагодженим діям правоохоронних органів України, Австралії, Бельгії, Малайзії та Нідерландів, за сприяння партнерських служб з низки інших країн, вдалося встановити «прописку» Бука-вбивці: 53-я Курська зенітно-ракетна бригада збройних сил РФ», – зауважив Глава держави на своїй сторінці у Фейсбук.

«Є усі підстави сподіватися, що вже найближчим часом Прокуратура Нідерландів зможе представити в суд обвинувачення проти причетних до збиття літака осіб», – додав Президент.

Петро Порошенко наголосив, що Україна, у свою чергу, зробить усе можливе, аби дії РФ як держави, що підтримує тероризм, отримали належну оцінку у Міжнародному суді ООН в рамках розгляду справи, яка була ініційована українською стороною на початку минулого року.

«Зло буде покарано, а справедливість – відновлено», – підкреслив Президент.

http://www.president.gov.ua/news/spilna-grupa-predstavila-dodatkovi-doka...