Прес-центр18 вересня 2017, 09:09

У місті Щастя відкрито три класи дистанційного навчання для дітей, що проживають у зоні збройного конфлікту

Протягом останніх трьох років спостерігається тенденція зростання учнів переважно за рахунок внутрішньо переміщених осіб. Цьогорічна мережа  шкіл збільшилася на 75 учня. Всього кількість учнів 1-11 класів складає 2257 осіб у 174 класах. До першого класу пішло 215 дітей ( що на 23  менше ніж у тому році).

 Щодо порівняльної характеристики наповнюваності класів, то вона з минулого року суттєво не змінилася,  лише три школи з усіма повними класами це: навчально-виховний комплекс Новоайдарська  школа-гімназія Щастинська загальноосвітня школа №1 ім. Кутового, Щастинська загальноосвітня школа №2.  В школах району  133 учня  на індивідуальній формі навчання по причині неповних класів, а також 16 дітей на індивідуальній формі навчання з особливими освітніми потребами, у тому числі інвалідністю.

В цьому навчальному році на базі Щастинської ЗОШ №1 ім. Кутового відкрито три класи дистанційного навчання  для дітей які проживають у зоні збройного конфлікту, на тимчасово окупованій території України або у населених пунктах, на території  яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України». В дані класи вже зараховано 35 учнів, до 9 класу – 13 учнів, 10 класу – 15 учнів, та 11 – 7 учнів, та нагадуємо, що прийом документів триває протягом всього навчального року.